Sider

fredag den 28. maj 2010

Tilbage i Danmark igen...

Så er vi tilbage i Danmark igen. Vi må nok sige, at det er koldt, og vi savner Israel rigtig meget. Stod det til os, så kunne vi godt tage afsted til Israel igen nu. Men det må jo så vente...
Simon havde fri den første uge herhjemme, så vi har fået ordnet en masse til bryllup og besøgt forskellige mennesker. Han er så begyndt på arbejde i denne uge. Jeg går bare og tulrer rundt her og der, hvor jeg bor. Måske finder jeg et arbejde, selvom jeg ikke er så optimistisk på det punkt...
Ellers så står den bare på bryllupsplanlægning og det alt det andet, vi skal have ordnet, nu hvor vi er kommet hjem igen.


onsdag den 12. maj 2010

Turen går til - Danmark!

Så er eventyret i Israel ved at være slut. Vi har virkelig været glade for at være hernede, så det er med vemod, at vi må tage afsked med Israel. Men vi kommer tilbage igen engang, så må vi se, hvornår det bliver.
De sidste par dage har vi brugt her i Tel Aviv. Det har været dejligt med et par dage til afslapning, inden vi skal rejse hjem. Det meste af tiden har vi bare slappet af, slikket sol, siddet på café, men vi har dog også været rundt at se et par kulturelle ting her i Tel Aviv. I morgen sidst på formiddagen går turen så ud til Ben Gurion, og vi vender snuden mod det kolde nord.

fredag den 7. maj 2010

De sidste tider...

Så er de sidste tider (som vi kalder dem hernede) begyndt. Det er virkelig trist, at det allerede er nået så vidt. Vi ser virkelig tilbage på fire fantastiske måneder hernede. Denne uge har vi haft undervisning indtil tirsdag, og de sidste dage er der anderledes program på. Vi er begyndt på hovedrengøringen her i huset, og onsdag brugte vi  hele eftermiddagen og lidt til på Gai Beach, der er et strandområde med friluftsbad og adgang til Genesareth sø. Det har været rigtig lækkert vejr, og det var rigtig lækkert at bade i det lidt køligere vand.

Som bonus-info kan i få at vide, at vi er blevet rigtig lækkerbrune, så det bliver dejligt at komme hjem til jer blege danskere :p Torsdag stod den på rengøring hele dagen - 10 stive timer med skrubning, pudsning og vasken.
I dag har vi været på fredagstur. Først besøgte vi kibbutz Kinneret. Her fik vi en fin rundvisning af en rigtig garvet, halvgammel kibbutzmand. Det var meget hyggeligt, og de havde en fantastisk lækkert butik med krydderier, te, nødder og alverdens godt!
Bagefter tog vi til En Gev, hvor vi spiste frokost på restaurant. Turen sluttede af med en sejltur på søen fra En Gev til Tiberias. Vi gjorde holdt midt ude på søen, hvor Oddmar underviste om Jesus, der stilner stormen. Fantastisk at høre om, når man netop sidder det sted, hvor det skete!

I aften er lovsang og delerunde, i morgen gudstjeneste for sidste gang og så ellers afskedsmiddag og hygge om aftenen. Søndag tager vi så alle afsted herfra om formiddagen. Snøft...

søndag den 2. maj 2010

Tabor, Megiddo og grill

Så er der snart ikke flere fredagsture tilbage. I fredags var vi på den andensidste. Snøft...
Fredagsturen denne gang til først til Tabor bjerg. Efter traditionen var det her, hvor forklarelsen skulle finde sted, men egentlig er det mest sandsynligt, at dette skete på Hermonbjerget. Anyways, så tog vi derop langs en meget snørklet vej for til sidst at ende på toppen, hvor der sjovt nok ligger en kirke. Surprise! Der er god udsigt oppe fra Tabor, men desværre var vi der så tidligt på formiddagen, at der stadig var forholdsvis diset.

Bagefter tog vi Megiddo, der også er kendt som Harmagedon eller Armageddon. Denne by har været en meget central by op igennem historien. Faktisk så består ruinerne af 25 lag. 25 forskellige byer bygget ovenpå det samme sted op igennem tiden. Kong Salomo havde fx et større mængde af heste staldet i Megiddo. Megiddo eller Harmagedon er også kendt fra Åb. 16,16. Mange messianske jøder mener, at der netop i Megiddo engang skal stå et stort slag, hvor Satan skal slås.

Til sidst tog vi til Gan Hashlosha, hvor der er varme kilder. Her badede, grillede og hyggede vi. Det var enormt lækkert at bade i det flotte, klare blå vand, der havde en temperatur på omkring 27 grader.
I denne uge underviser John West, der bor her i Israel. Han underviser om Peter hovedsageligt ud fra Peters to breve. Der er kun undervisning det halve af ugen, da der er et særskilt program med rengøring og hygge de sidste par dage.