Sider

torsdag den 26. december 2013

Julen 2013

Så fik vi fejret julen i år! d. 22-23 var vi i Aulum sammen med hele min familie. Der er godt nok liv i huset, når vi alle sammen er hjemme, men det er nu også hyggeligt, når vi efterhånden en sjælden gang samles alle. Vi manglede dog lige Julie i år, men hun er lovlig undskyldt :) Juleaften fejrede vi hos Simons forældre. Her var hele Simons familie hjemme og fejre julen. Vi spiste tidligt aftensmad og holdt en "børne-jul" først, og da børnene så var puttet, holdt vi en stille og rolig "voksen-jul". Det fungerede rigtig godt. Så var der stor opmærksomhed til børnene og deres gaver og efterfølgende god tid at hygge sig. Clara fik to sutter og en sutteflaske til sin dukke som de første to gaver, og så var hun ellers solgt. Det var slet ikke spændende at pakke gaver op derefter. Hun var også ved at være lidt træt, så det var vist også lidt uoverskueligt. Juledag var hun dog frisk på at lege med alle gaverne, hun havde fået. Og hvor blev vi dog alle beriget! Heldigvis har vi kun få gaver, der skal byttes. På juletræet hang der kræmmerhuse, som Tove havde puttet pebernødder i. Dette fandt Clara og August hurtigt ud af, og de skulle da også fyldes op flere gange i løbet af aftenen :)

Juledag om aftenen kørte vi hjem. Det var nu også dejligt at komme hjem efter et par dages ferie. I dag har vi så bare gået rundt i nattøj hele dagen og ellers leget med det nye legetøj og hygget og slappet af, og aftensmaden stod på pølser og spaghetti. Det har lige været et afslapningsdag i vores ånd, og Clara er vist også blevet fan af sådanne dage :)
I morgen får vi så besøg af sundhedsplejersken. Det bliver spændende at se, hvad hun siger til Martha. Vi håber hvertfald, hun har taget tilstrækkeligt på.

mandag den 16. december 2013

Marthas barnedåb

I går blev Martha døbt. Det var en rigtig stor oplevelse at få lov at bære hende til dåben og sige ja til at hun nu må være Guds barn. Vi havde en rigtig dejlig dag og en skøn fest med familien.

mandag den 9. december 2013

2. søndag i advent

Så er endnu en hyggelig weekend ovre. Fredag tog Clara hjem til farmor og farfar på overnatning. August og Asger var der også, så det var vist ren hygge og leg. Vi nød en stille aften herhjemme. Det var underligt pludselig kun at have et barn hjemme. Nu har vi jo ellers lige vænnet os til at være en mere end før. Lørdag hyggede vi os med at lave havregrynskugler. Clara ville dog hellere smage dem, der blev trillet, frem for selv at trille nogen.
Vi fik også fundet tremmesengen frem til Martha. Clara syntes, det var vældigt sjovt med sådan en seng, så hun skulle også lige prøve den og lege baby. Det er lidt vildt at tænke på, at Martha nu rykker over i en større seng. Som tiden går...
Søndag fejrede vi Marias 30års fødselsdag. Det var en dejlig fest, og Clara nød endnu engang at være sammen med August og Asger. Det er skønt at se, at de får så meget ud af hinanden. Hun var også godt brugt, da vi kørte hjem.
Ellers så går vi og tænker en masse tanker for tiden. Simon har jo fået læreplads hos Grundfos i Bjerringbro, så nu skal vi til at flytte og starte en ny tilværelse. Der er mange ting at tænke på med lejlighed, dagpleje, skole og det hele, så vi håber, det snart falder på plads det meste af det.

mandag den 2. december 2013

Allerede december

Så er det allerede blevet december. Det er utroligt, som tiden går hurtigt. Martha er allerede blevet 6 uger, og hun trives. Hun vokser, og hun bliver mere og mere selskabelig med lyde og smil. Specielt Clara bliver iagttaget med store øjne og lyttende øre. Det er tydeligt at se, at hun er vil med Clara. Og det gælder også den anden vej. Clara følger nøje med i alt, hvad Martha laver. Og hun vil så gerne sidde med hende, med ind at vække hende, give hende sutten, trille barnevognen, og ellers bare være med i alt, hvad der sker med Martha. Det er nu så sødt, når Clara lægger sig ned ved siden af Martha og begynder at snakke babysprog og nusse og ae hende. Så bliver man helt blød om hjertet som forældre :)

I fredags så vi julemanden sejle ind til Horsens. Vi er så heldige, at det lige er ovre på den anden side af vejen, at han lægger til kaj. Clara var noget optaget af, at han kom sejlende og så ellers tambourkorpset, der spillede musik til.
Lørdag og søndag var vi i Aulum til fars 65års fødselsdag og juletamtam med fars familie. Det blev holdt i møllen, hvilket var en stor oplevelse for Clara. Møllen er jo kendetegnet for, hvor bedstefar og bedstemor bor. Da vi kom til Aulum og kunne se møllen, sagde hun: "Der' møllen. Så' vi hjemme ved bedstefar!" Det var nogle rigtig hyggelige og afslappende dage. Det er altid rart at komme lidt på ferie udenbys :)
Ellers går vi bare og planlægger Marthas barnedåb lige så stille og nyder ellers juletiden.