Sider

lørdag den 30. januar 2010

Rundt om Genesaret sø

Så er endnu en dejlig uge gået hernede. Det er Torben Mathiesen, der har undervist om Ezras og Daniels bog. Det har været utroligt spændende at læse om Guds frelseshistorie og om profetier, som er blevet opfyldt, men også om profetier, som stadig venter på at blive opfyldt. Torben havde taget sin far med, men de fleste dage, var de på ture rundt i landet, så det er ikke så meget, vi har set til dem.
I går var vi på fredagstur rundt om Genesaret sø. Første stop var Duernes dal, som højst sandsynlig er den vej, man gik, når man skulle fra Nazareth til Tiberias.
Næste stop var Saligprisningernes bjerg. Her havde vi jo været før, men denne gang kunne så vi kirken, og ellers var det bare helt anderledes end sidste gang. Naturen var jo blomstrende grønt i modsætning til den knastørre orange og brune farve sidste gang. Fra Saligprisningernes bjerg gik vi ned til selve søen. Vi fandt et lille vandfald, som skulle have løbet med rindende vand siden Jesus var her. Her fik vi da også lige dyppet tæerne. Det var rigtig lækkert.

Dernæst gik turen mod Kapernaum. Der er en masse ruiner fra byen - også Peters svigermors hus. Her var der selvfølgelig bygget en kirke ovenpå. Det var meget spændende at se ruinerne, og Oddmar og Torben var nogle fantastiske guides!
Til sidst gik turen til Korazin, hvor vi også så ruiner fra byen. Her var der ret velbevarede ruiner af et rituelt bad, synagoge og andre huse.
Vi kørte videre rundt om søen på vej hjem, og holdt ind ved en lille strand. Her var vi ca. halvdelen, der var friske nok til at hoppe i vandet og bade lidt. Vandet er ikke så varmt endnu, men det var dejligt forfriskende lige at bade lidt.

I dag har vi bare slappet af. Nogle tog ud til en mindekamp for vores buschaufførs, Josef, bror. Vi andre har bare hygget hjemme og været et smut på tanken for at købe lidt lækkert. I aften kommer Benna Hørlück Asmussen og hendes mand så. Benna skal undervise om hverdagspsykologi og sjælesorg i næste uge, så det bliver spændende at se, hvad det byder på.

Ingen kommentarer: