Sider

søndag den 16. december 2018

Næsten klar til jul

Så er vi næsten klar til jul herhjemme. Småkagerne er bagt, anden er købt, og i dag fik vi også fældet vores juletræ. Så mangler vi vist kun juleferien. Det var i bidende kulde og blæsvejr, at vi fandt vores juletræ, men flot var det! Det var på en privat gård mellem Tørring og Jelling, og der var desuden nisser, man kunne finde rundt i plantagen. Der var en præmie til børnene, når de fortalte, hvor mange nisser, de havde fundet.


I går var vi på Hjerl Hede med hele Gittes familie. Det var en dejlig dag sammen med familien, og pigerne nød at være sammen med med fætre og kusiner, bedstemor og bedstefar og alle de andre. Det var spændende at se alle de gamle huse, værksteder og aktiviteter der blev lavet op til jul. Julefrokosten havde bedstemor og bedstefar bestilt deroppe, så det var lækkert at kunne sætte sig til et overdådigt frokostbord. Martha fik også fejret sin dåbsdag i går, hvilket var en stor dag for hende. Den stod på rundstykker til morgenmad, dåbsdagsgave i løbet af dagen, og risengrøden var bestilt til aftensmad - den tager vi dog i aften, da vi først var hjemme fra Hjerl Hede kl. 18.30.


Nu er vi klar til den sidste uge, inden vi går på juleferie fredag.

søndag den 4. november 2018

Skøn efterårsweekend

Det har været en skøn efterårsweekend, og hvor har vi nydt det flotte vejr!
Fredag var jeg ude at hjælpe Brian og Gitte med at komme på plads i deres nye hus. Det var dejligt at kunne give en hånd med, hyggeligt at være sammen med flere familien og efterfølgende lange arme dagen efter :)
Lørdag fik vi gjort campingvognen klar til at komme i vinterhi. Det har været en god lang sæson, og hvor har vi nydt at have vores egen vogn med god plads til os alle. Men nu bliver det også godt at få den i hi, så der bliver lidt bedre plads i indkørslen :) Lørdag eftermiddag og aften var vi i Aulum for at fejre Berits fødselsdag. Hele baduljen var med til at fejre hende, så der var gang i huset. Børnene legede super godt sammen, og de voksne fik snakket.
I dag fik vi afleveret campingvognen og fortsatte bagefter til Vejle, hvor vi gik en tur i Dyrehaven. Pigerne syntes, det var spændende at se rådyrene, og Martha kunne helt sikkert godt være blevet derude det meste af dagen og bare gå på opdagelse. Vi blev luftet og kom hjem med en god håndfuld flotte blade, vi nu tørrer og presser.

tirsdag den 30. oktober 2018

Martha 5 år

Vi har fejret 5 års fødselsdag i stor stil! Som vi siger herhjemme, så har Martha haft én ægte fødselsdag og tre snyde-fødselsdage :) Vi har både fejret fødselsdag for familie og for Maxi-gruppen i børnehaven. Den ægte fødselsdag holdt vi i Jesperhus Feriecenter. Vi tog 4 dage deroppe i efterårsferien, og en af dagene var Marthas fødselsdag. Det var lige en dag efter Marthas smag - gaver, leg, badeland, slik og risengrød. Vi nød alle at være et par dage afsted i campingvognen, og vi havde et skønt efterårsvejr. Det var dejligt med et par dage fri, hvor vi bare kunne hygge os sammen og koble fra.
Gaver i sengen

Ud at prøve fødselsdagsgaven i nattøj og gummistøvler

Hygge i forteltet med slik-kagemand

I fredags fejrede Martha fødselsdag for Maxi-gruppen, hvor alle Maxi-børn og -voksne kom herhjem til formiddag; 17 børn og 2 voksne. De legede, sang fødselsdagssang og spiste frokost - og vupti så var formiddagen fløjet afsted! Martha havde glædet sig meget til at få besøg af dem, og det var en hyggelig formiddag.
 
Klar til maxi-børnene kommer

mandag den 1. oktober 2018

Det skønne efterår

Vi nyder det skønne efterår, specielt når vi om morgenen cykler ud over engen til synet af solopgang, svaner på søen og spindelvæv alle steder. Det er så smukt - omend efterhånden koldt for fingre og ører.
I lørdags var vi til Holm-fest med alle onkler, tanter, fætre og kusiner på min fars side. Det var en rigtig hyggelig dag, og det var skønt at se så mange fra familien igen. Vi besøgte oldemors grav, så bedstefars skole og hørte historier fra farbrødrenes barndom og ungdom. Det var skægt og spændende på samme tid. Og pigerne syntes det var sjovt at lege med grandfætre og grandkusiner, de aldrig havde mødt før. En rigtig dejlig dag!
Nu tæller vi ned til efterårsferien. Vi glæder os meget til lidt fri sammen, og så skal vi prøve campingvognen af i efterårsvejr. Det bliver spændende at prøve. Og så skal vi selvfølgelig holde 5 års fødselsdag - nok den vigtigste begivenhed hvis man spørger Martha :)

mandag den 3. september 2018

Fotograf

Sidste weekend var vi til fotograf. I får lige et par billeder at kigge på :)






onsdag den 15. august 2018

Hverdag

Så er vi i fuld gang med hverdagen igen.
I mandags startede Clara i 1. klasse. Det var på samme tid både ret stort, og alligevel var det bare ligesom hun er vant til. Dog er der nogle nye timer i år, og det er vældigt spændende at få skolebøger :)
Martha og Asta er ved at være inde i rytmen igen i børnehave og vuggestue. Martha ser frem til at starte i Maxi-gruppen inden så længe. Så er man jo en stor pige. Asta har haft et par fridage i denne uge, fordi hun skulle til ørelæge og 2 års undersøgelse. Begge steder var de helt tilfredse med hende!
Vi nyder en pause og spise vindruer fra drivhuset

Det er godt med sådan en lille hjælper

mandag den 6. august 2018

Sommer og sol

Vi har i den grad nydt sommeren! Det har været skønt, skønt, skønt at have ferie i dette fantastiske sommervejr, og vi har bare nydt sommeren i fulde drag.
Vi har fejret Clara 7 år og Asta 2 år. Det er næsten ikke til at forstå, at de bliver så store. Tiden går så stærkt, og vi føler snart ikke, vi har små børn længere.

I sidste uge var vi på Skovgårde Bibelcamping. Det var skønt at være afsted i campingvogn igen, selvom det var temmelig varmt i det vejr. Men vi klager ikke - vi nyder det blot. Der var godt forkyndelse, lækkert musik, og pigerne elskede at være til børnemøder i deres aldersgrupper. Vi var afsted sammen med 3 andre vennepar, og det er dejligt at se børnene, der bare leger sammen hele dagen, og det er rart at have lidt voksentid sammen om aftenen, når ungerne er puttet. Og denne gang kunne vi invitere dem alle på kaffe i vores STORE fortelt :)
I dag er hverdagen så begyndt igen. Lige på og hårdt da alle 5 mand skulle ud af døren i morges kl 6.30. Men pigerne har nydt at komme tilbage til deres venner, og det bliver også fint at komme ind i hverdagens rutine igen. Snart begynder fritidsaktiviteter jo også igen.

onsdag den 11. juli 2018

Sommerstævne

I sidste uge startede vi på sommerferien og nød en uge Djursland. Vi deltog i Ordet og Israels Sommerstævne, som vi efterhånden har gjort mange år nu. Vi tog afsted mandag eftermiddag og nød et par dage med afslapning, godt vejr og is, inden sommerstævnet startede til weekend. 


Simon stod for AV, som han plejer, så han var på fra torsdag aften og til søndag eftermiddag. Det var skønt at se venner og bekendte igen og høre god forkyndelse. Og dejligt at opleve hvordan pigerne hygger sig med andre børn og selv går til børnemøder. Vi nød at være afsted i vores campingvogn igen og har i den grad ikke fortrudt købet!


tirsdag den 5. juni 2018

Årsmødefestival

Vi har nydt en dejlig forlænget weekend på Mørkholt til IM's årsmødefestival. Vi kom til Mørkholt torsdag eftermiddag og blev til søndag eftermiddag. Vi nød at være afsted i campingvognen og få lidt familietid, og samtidig nød vi at blive fyldt åndeligt på. Pigerne elskede at være med til børnemøder, og det var da heller ikke så tosset, at bedstefar og bedstemor også boede på pladsen, og at farfar kom og solgte is lørdag. Selvfølgelig skulle vi da også i poolen. Det var nu skønt at blive kølet ned.


søndag den 27. maj 2018

Kristi Himmelfarts ferie

Vi har haft en dejlig kristi himmelfarts ferie, hvor vi fik indviet vores nye campingvogn. Vi har længe set frem til at komme afsted i den, og vi var spændte på, hvordan det ville blive. Men hvor var det skønt at være afsted i en vogn, vi faktisk kan være i alle 5 :) Asta sov for første gang i en seng uden tremmer, og det var da også lidt svært at leve op til ansvaret. Den første aften kom hun meget stolt gående ud af forteltet til os :) Og det blev til en del ture ud af sengen, før hun faldt til i søvn. Clara var så uheldig at blive syg torsdag aften og lå også syg fredag. Det var synd for hende, for hun ville så gerne lege med de andre og helst ikke gå glip af noget, men heldigvis var hun frisk igen lørdag. Og så var det bare det skønneste vejr at være på camping i!


mandag den 30. april 2018

Store hvededagsferie

Store hvededagsferie - sådan blev det kaldt herhjemme :) Vi har haft en skøn forlænget weekend, hvor vi har nydt det gode vejr, været i haven, leget med kammerater og meget andet. Og traditionen tro har vi da også fået varme hveder. Selvom pigerne ikke helt forstod, hvorfor det var noget specielt andet end en lun bolle :)
Clara fik briller lige før weekenden. Hun skal lidt vænne sig til at gå med dem hele tiden, men det kommer lige så stille. Det virker til, hun så småt begynder at se fidusen i dem, og det er jo meget godt.

mandag den 16. april 2018

Sygdom, sygdom og sygdom

Vi orker ikke mere sygdom herhjemme! Jeg fik ellers fint sagt i sidste weekend, at vi vist var ved at være ovre vinterens sygdom, og at foråret så nok endeligt var på vej. Det holdt knap et døgn, så måtte vi hente Martha i børnehaven med feber, og senere på dagen kastede hun også op :( Hun var afsted torsdag i børnehave, men fredag måtte vi igen hente hende efter et par timer. I dag har hun været i fuld vigør igen :)
Asta havde lydt som en søløve siden søndag eftermiddag, men vi troede egentlig, det bare var hendes astmatisk bronkitis, der var i udbrud. Men efter hendes lur, havde hun 39,9 i feber og vejrtrækningsbesvær, så vi tog til lægen med hende, der sendte os til børnemodtagelsen i Skejby. Her blev vi senere indlagt på børneafdelingen med falsk strubehoste. Vi kom dog hjem igen tirsdag middag, men hun blev hjemme fra dagepleje resten af ugen.
Vi venter på lægen

Morgenmad på børneafdelingen - og man er vel en god dukkemor :)

Fredag morgen gik jeg hjem fra nattevagt med feber, hoste og ondt i halsen, og siden er der også stødt en ordentlig omgang forkølelse til. Jeg har ligget i sengen hele weekenden, og er stadig ikke på benene endnu. I dag har jeg dog ikke haft feber og ondt i halsen, så der kan spores lidt bedring.
Nu håber vi bare, vi snart kan få lov at slippe helt for al den sygdom, men vi tør snart ikke sige det højt mere : )

onsdag den 4. april 2018

Påskeferie

Vi har haft et par dejlige påskedage. Ingen af os havde fri de tre dage op til påske, men jeg havde aften- og nattevagter, så vi kunne alligevel sove længe, slappe af og nyde rolige morgener. Pigerne synes også, det er anderledes og rart i institutionerne de dage, fordi der er få børn, man laver andre hyggelige ting, og så er det bare en mere rolig atmosfære.
Torsdag tog Simon pigerne med i svømmehal, så jeg kunne sove ud efter nattevagt. Fredag var vi på besøg i Aulum og nød det skønne forårsvejr.

Lørdag fik vi ordnet lidt af hvert herhjemme. Pigerne elskede at være ude, selvom vejret var temmelig koldt og blæsende. Det endte med, at de mere eller mindre var ude hele dagen.

Søndag fejrede vi fætter Bertels barnedåb. Mandag var vi en tur i Givskud Zoo. Det var skønt vejr, og vi endte med at bruge næsten hele dagen derude. Det er så skægt at se Asta, der opdager dyrene nu og fascineres vældigt af dem. Og så har hun lært at sige "drakdor" (traktor). Det er så kært!

tirsdag den 13. marts 2018

Når man er så træt, at man kun når at få den ene støvle af

Gymnastikopvisning

Weekendens højdepunkt var helt klart gymnastikopvisning søndag eftermiddag. Martha havde længe set frem til det og øvet sig vældigt, så hun var SÅ klar! Det var skønt at se, hvordan hun elskede at tumle rundt inde på gulvet, og hun var da også en sød charmør, der lige skulle vinke til os, inden hun lavede sine spring :)



søndag den 4. marts 2018

(Næsten) børnefri weekend

Vi har haft en skøn weekend! Simon og jeg har nydt lidt alenetid. Asta forlod vi hos farmor og farfar fredag aften, og Clara og Martha afleverede vi hos moster Alice og fætter Marcus lørdag formiddag. Og så hentede vi dem alle tre igen til kirke her til formiddag. Alle tre piger har i den grad nydt at være afsted - og de var godt trætte, da vi kom til aften. Og Simon og jeg har nydt bare at være os to. Efter vi havde afleveret Clara og Martha, tog vi på cafe og spiste brunch, og ellers stod resten af dagen på afslapning og småting. Vi nød ikke at være afhængige af spise- og sovetider, men det var nu også godt at få dem alle tre hjem igen i dag :)

mandag den 19. februar 2018

Vinterferien slut

Så er en dejlig vinterferie slut, og vi er begyndt på hverdagen igen. Det var skønt at have en uges fri, og vi nød at have en rolig hverdag med tid til det, man lige havde lyst og god mulighed for at lade op igen. Simon havde fri fra onsdag middag og så torsdag. Ugen stod på hygge og forskellige mindre udflugter.
Den først weekend fik Simon hjulpet Christian og Vivi i Bøgballe, og Martha og Clara fik leget med "kusine" Ida. Vi fik også fejret Bedstemors fødselsdag med hele familien, hvor vi også slog katten af tønden. Clara blev kattedronning ved børnenes tønde og var noget så stolt!
Ugen gik med besøg hos Moster Alice, besøge den lille ny fætter Bertel i Århus, aftensmad på Bone's, en tur i løveparken, og ellers har vi nydt både det sjove snevejr og det skønne solskinsvejr, der af og til har været.
 

I lørdags var vi til MGP-fest sammen med to andre familier fra Claras klasse. Tøserne havde en vældig fest, og den fik ikke for lidt med pynt, disko-lys og snacks. Og det var også hyggeligt, at vi voksne sådan havde tid til at snakke sammen - mere end når man afleverer og henter i skolen. I går var Clara og Martha i Herning for at se "Disney on ice", som de havde fået billetter til af farmor og farfar i julegave. Det havde været en stor oplevelse, og de havde havde haft en dejlig dag sammen med den andre fætre.