Sider

fredag den 26. marts 2010

Tilbage til det jødiske oprør

Denne uges fredagstur havde temaet "Det jødiske oprør", der som bekendt fandt sted ca. 66-70 e. kr. Vi startede med at køre til Gamla, hvor jøder (eller rettere sagt zeloter) havde trukket sig tilbage til under oprøret. Romerne kunne her ikke belejre byen, som de plejede at gøre, fordi den lå på en klippetop midt i en kløft (se billeder). Det endte dog med, at romerne brød gennem murerne, og de jøder, der ikke blev dræbt, begik selvmord. Gamla bliver betegnet som det nordlige Israels Masada. Gamla er også et stort gribbe- og ørnereservat, så vi så rigtig mange flotte, store fugle. Nogle af dem fløj ret lavt, så man med det blotte øje kunne se farvestrukturerne på bugen.

Bagefter kørte vi videre til Arbel, der ligger næsten lige uden for Tiberias. Også her havde der været kampe mellem jøder og romere. På Arbel gik og klatrede vi rundt omkring i klipperne. Der er utrolig smuk udsigt oppe fra Arbel. Udsigt over Genesaret sø, Hittims Horn, Duernes dal, Tiberias og meget mere. Yossef var også så rar at give is på toppen af Arbel, så vi lige kunne få lidt energi inden gåturen.

Næste uge skal Peder Toft undervise i troslære. På mandag begynder den jødiske påske også hernede, så vi holder naturligvis jødisk påskemåltid på mandag. Ellers så går tiden lige nu med at planlægge lidt ferie, efter opholdet hernede er slut.

Ingen kommentarer: