Sider

mandag den 22. marts 2010

Tur til Jericho og Masada

I går tog vi på en hyggelig lille ekstraordinær tur. Vi havde bestilt billetter til en musical bag Masada om Masada lavet af danskere. Og da det tager ca. fire timer fra Tiberias til Masada, lavede vi en lille tur ud af det. Yossef ville som sædvanlig gerne køre os, så selvom han havde ligget på sygehuset om natten med noget nyre-halløj, så var han frisk på at køre os til Masada. På vejen ville vi have været inde forbi det sted, hvor Johannes Døberen mest sandsynligt har prædiket og døbt, men da det ligger i gråzonen mellem Jordan og Israel, kan man ikke komme derind uden at have militæreskort  pga. sikkerheden. Så vi kørte lidt længere og så en kirke tilbage fra 4. århundrede. Fuld af mosaikker!

Omkring aftensmadstid kørte vi ind i Jericho, der ligger på Vestbredden. Her fandt vi en hyggelig restaurant/grillbar, hvor vi fik aftensmad - med masser af kød! Under hele turen mærkede vi slet ikke noget til de uroligheder, der har været på Vestbredden her de sidste dage.
Musicalen begyndte kl. 20.30 og varede godt halvanden time. Det var en ganske udmærket musical, men det var nu specielt fedt at se alle lyseffekterne på Masada.
Omkring kl. 23 kørte vi hjemad med fire timers kørsel + checkpoint foran os. Vi var først hjemme ca. 02.30, så dagen i dag har været lidt hård med undervisning, arbejde og åbning af nyt volontørhus her i Tiberias. Vi var blevet inviteret af borgmesteren til at være med til åbningen af det nye volontørhus i nabolaget, så det takkede vi pænt ja til. Det var dog ikke den vilde begivenhed, da stort set alt foregik på hebraisk, men kagerne var nu gode :)

Ingen kommentarer: