Sider

søndag den 7. marts 2010

Jerusalemsuge

Så er en uge i Jerusalem gået. Det har været en hyggelig uge med mange mennesker, men også en lettere hektisk og programfyldt uge.
I lørdags drog vi afsted kl. 06.00 mod Masada. Vi mødtes med voluntørerne et sted på halvvejen, og da vi kom til området omkring Qumeran, måtte vi sande, at det voldsomme regnvejr, der havde været dagene inden, havde sat sine spor. Nogle steder var vejene oversvømmet, andre steder var noget af vejen skyllet væk.

Men det var en fantastisk at se vand vælde frem af de ellers tørre klipper. På grund af vejene kunne vi ikke engang komme så langt som til Ein Gedi, så vi måtte vende om og køre mod Jerusalem. Vi tog dog ind forbi Qumeran på vejen (der hvor man fandt Dødehavsrullerne i 1947). Morten, der guidede os, kom faktisk med en ret interessant udtalelse; at det var "pudsigt", at Gud netop havde valgt at Dødehavsrullerne skulle findes lige omkring oprettelsen af staten Israel. Ikke helt dårligt valgt :) Da vi kom til Jerusalem tog vi ind forbi Israels-museet, hvor dødehavsrullerne er. Før planlagt tid kom vi til Joffihuset, hvor resten af dagen bare bød på afslapning.
Søndag stod det ned i stænger, men trods dette begav vi os mod Yad va Shem, der er et stort holocaust-museum. Det var utroligt spændende at se, og man kunne sagtens have brugt mange flere timer derinde. Resten af dagen var der fritid til at hygge og tage rundt i byen.
Mandag var vi på gravtur rundt i Jerusalem og så grave fra forskellige perioder. Dette indebar bl. a. Gravkirken og gravhaven.

Eftermiddagen og aftenen var fri, og da Mette Amby havde fødselsdag tirsdag, var Thomas, Simon, Ann, jeg og nogle andre mennesker (både danske og udenlandske) inviteret til fødselsdag, der hvor hun bor. Det var en rigtig hyggelig aften og sjovt at snakke med andre volontører og Mettes kollegaer.
Tirsdag bød på Tempelpladsen, Davidsbyen, Hezikiahs tunnel, besøg af Allan Sørensen og Vestmuren. Hezikiahs tunnel var meget sjov, men vandet står ret højt i den på denne tid af året (se billeder i albummet).

Allan Sørensen kom om aftenen og holdt oplæg om det aktuelle i Israel og Mellemøsten lige nu. Allan Sørensen er mellemøstlig korrespondent for Kristelig Dagblad, så han er en mand, der ved utrolig meget om emnet. Og hvor var det spændende! Sent om aftenen så vi Vestmuren og oplevede lidt af Jerusalems historie. Bl. a. så vi sten var 2. tempels tid, der var templet på Jesu tid.
Onsdag bød på Oliebjerget, Fadervor kirken, Tårekirken (hvis den ikke lige var lukket), Getsemane, Alle Nationers kirke, Salomos stenbrud, fritid om eftermiddagen og lovsang om aftenen.

Alt i alt en spændende uge, men også meget programbesat, turist-præget og hektisk uge.

Ingen kommentarer: