Sider

fredag den 16. december 2011

Snart jul

Så er det jo snart jul - puha, som tiden går hurtigt. 
Clara er begyndt at spise grød, hvilket hun er meget glad for. Det kan næsten ikke gå hurtigt nok med at få skovlet sådan en portion ind. Det er også lidt hyggeligt, at hun nu kan spise med sammen med os - hvertfald næsten. Simon synes også, det er lidt sjovt at kunne give hende mad... 

Clara blev 5 måneder i går. Det er underligt at tænke på alt det, der er sket på 5 måneder. Vi kan næsten ikke huske, hvordan det var, da hun var mindre og slet ikke kunne noget som helst. For hun kan godt nok meget nu, synes vi. Fx er hun begyndt at ville have fat i alt, der er på hylderne på puslebordet og så rode det ud. Det er jo sjovt, når man kan få fat i det. Hun er også begyndt at lege med sine fødder, så dem har hun fat i næsten hele tiden. Vi fik et par hjemmesko-rangler i barselsgave, som hun nogle gange får på. Det ser lidt sjovt ud, når hun så opdager, at der er køer på hendes fødder :)

I aften skal vi til juleafslutning med IMU. Det holdes ude ved Søren og Emilie Grysbæk, der liner op med den helt store julemiddag. Mmm, vi glæder os. Det plejer altid at være rigtig hyggeligt... 
Simon skal arbejde i weekenden, og så skal vi ellers til juletamtam i Aulum på søndag. Det glæder vi os til. Det er ved at være længe siden, vi har været sammen med fars familie. 
Og så går vi jo ellers så småt ind i den sidste uge inden jul. Vi skal lige have nået at købe den sidste julegave, men det burde ikke være så svært. 


torsdag den 24. november 2011

Tiden flyver afsted, og vi hygger os her i Horsens. Clara vokser og vokser, og hun udvikler sig lynhurtigt. Det er næsten fra dag til dag, hun lærer noget nyt, så det går bare stærkt. Vi er begyndt til babysvømning, og det er hun vild med. Det resulterer så også i, at hun tror, hun skal svømme i badekarret, men det er der altså ikke plads til, så det bliver bare et værre plaskeri. Men det er nu også lidt sjovt... Hun er begyndt at tygge og gumle på alt, hvad hun kommer i nærheden af. Det er lidt sjovt til tider (se videoklippet). Der er måske nogle gummer, der lige skal kløes lidt...

søndag den 2. oktober 2011

Barnedåb og bryllup

Sidste søndag blev Clara døbt. Det var en rigtig stor oplevelse for os at få Clara døbt. Hvor stort, at hun nu er Guds barn! Dagen fejrede vi med det nærmeste familie omme i missionshuset med lækker mad. Det var en rigtig dejlig og afslappet dag, som vi nød rigtig meget. Og det var oven i købet lækkert vejr! Vi har lagt lidt billeder fra barnedåben ind i galleriet...

Denne weekend har vi så været til bryllup ved Maria og Morten, som vi var i Israel med. Det var en rigtig dejlig dag, og en hyggelig fest. Vi var samlet næsten alle disciple, så det var skønt at se og snakke med dem alle igen. Vielsen var i Vinderslev kirke, så vi var også lige forbi Bedstemor og Bedstefars grav...


I dag har vi så bare slappet af og daset. Desværre sover Clara ikke længe oven på sådan et bryllup, så vi har måttet sove lidt på skift...

mandag den 19. september 2011

Clara vokser


Clara er rigtig begyndt at være aktiv og nysgerrig. Hun pludrer rigtig meget, også når hun bare ligger lidt for sig selv på legetæppet. Snakketøjet er hvert fald i orden :) Det er underligt at tænke på, hvor lille hun har været. Hun vokser jo hele tiden og udvikler sig, så der sker hele tiden noget nyt. Det er ikke til at forstå, at hun kun er lidt over to måneder gammel. Men vi nyder det, og det er rigtig dejligt, at vi nu rigtigt kan lege med hende, synge sange sammen med hende, og man bare kan se, at hun elsker det. Vi er også begyndt til babysalmesang. Det synes hun er meget spændende. Hun er en af de mindste på holdet, og man kan se, at de ældre får lidt mere ud af salmesangen end hende, men hun nyder det og iagttager og lytter en masse.
Ellers er vi i fuld gang med at gøre klar til barnedåben på søndag. Den ser vi rigtig meget frem til.

onsdag den 27. juli 2011

Vores kære datter

Så kom vores kære datter, Clara, til verden! Det skete fredag d. 15/7 kl. 22.25 til den smukkeste solnedgang. Fødegangen ligger på 6. etage på Horsens sygehus, så der var en vældig flot udsigt. Om formiddagen havde jordemoderen skønnet hende til at veje ca. 3900g, men da hun kom ud, viste det sig, at hun faktisk vejede 4568g og målte 55cm. En sund og velskabt baby, der fra starten havde voldsomt lyst til at sutte og åbenbart også skide mor til ud over hele maven. Sådan kan det jo gå :)

De efterfølgende dage på sygehuset fra præget af en masse barselsbesøg - vi ville jo gerne vise hende frem. Tirsdag middag tog vi så hjem fra sygehuset. Det var dejligt at komme hjem til almindelige omgivelser og stille finde sine roller i familien. Det kræver jo lidt med sådan en lille stump i huset, men Clara er nu meget let at passe for det meste.

Hun er begyndt at kigge utrolig rigtig meget, så man kan have øjenkontakt med hende rigtig længe af gangen. Sundhedsplejersken var også imponeret over, at hun allerede nu er så god til øjenkontakt og at fokusere, at vi er begyndt med forskelligt legetøj til at stimulere hende. Hvilken udvikling der dog hurtigt sker!

Simon måtte tilbage på arbejde allerede torsdag, men vores familie har været rigtig gode til at støtte os og komme på besøg, så man ikke skulle være helt alene med sådan et lille barn så hurtigt. Det har været rigtig dejligt, og vi nyder, at de også gerne lige tager en opvask eller lignende.
I næste uge regner vi med at tage på Skovgårde Bibelcamping. Simon kan nemlig få sin barsel i uge 31+32, så vi vil gerne holde lidt ferie sammen og komme lidt væk. Det glæder vi os meget til, men er også lidt spændte på at have sådan en lille størrelse med. Heldigvis er bedsteforældrene dog ikke længere væk end et par gader på campingpladsen...
Vi har lagt lidt billeder ind i fotoalbummet, så tag et kig hvis det lyster...

torsdag den 7. juli 2011

Vi venter og venter...

Som tiden dog går langsomt lige for tiden. Vi synes selv, vi er klar til, at Blyp kommer, men hun lader åbenbart vente på sig. Det forstår vi ellers ikke, eftersom hun er begyndt at lide ret meget af pladsmangel derinde. Jordemoderen har også sagt, at det er en robust baby (ikke en sværvægter), som vi venter os, så det kan da ikke blive ved med at være dejligt derinde. Men selvom vi venter med stor spænding på hende, så nyder vi også den sidste tid, hvor det bare er os to. Fx tog vi en dag ud på en strand og indviede vores nye Smokey Joe.

Her i weekenden var vi på Ordet&Israels sommerstævne i Fjellerup samt til bryllup i Ålborg. Det var rigtig dejligt at være på sommerstævne igen og se mange af dem, vi var i Israel med, få rigtig god undervisning og forkyndelse, og så er der bare en særlig stemning blandt Israelsvenner :) Søndag var der besøg af Arthur Avnon (Israels ambassadør i Danmark). Det var et meget spændende besøg, og sikkerheden var dog også helt i top. Han ankom med politieskorte og havde sine bodyguards med. Tænk sig altid at leve under sådanne forhold... Lørdag tog vi til Louise og Benns bryllup i Ålborg. Det var en dejlig dag og en dejlig fest, selvom vi tog hjem før tid for at have lidt energi til resten af sommerstævnet.

Nu venter vi så bare på, at tiden skal gå. Det kan godt være nogle lange dage herhjemme, når Simon er på arbejde, men forsøger at bruge tiden på at bage, gøre rent og andre gøremål for at tiden ikke skal gå alt for langsomt.

tirsdag den 31. maj 2011

Dronningen på besøg

I fredags gæstede dronningen og prinsgemalen Horsens som en del af deres sommertogt med kongeskibet. Skibet lagde til på havnen lige over for os, men pga. en stor bygning, kunne vi lige præcis ikke se skibet fra vores vinduer. Vi kunne dog følge med i programmet det meste af dagen, for det var jo tit, de kørte til og fra skibet, så vi fik da set Margrethe og Henrik et par gange. Det var meget sjovt at have besøg af regentparret, men hvor var der dog mange mennesker i Horsens den dag, og det gjorde det jo ikke bedre af, at der mange steder var spærret pga. det kongelige besøg. Da de tog sejlede afsted om aftenen igen, var der flot fyrværkeri udover havnebassinet. 

Lørdag var vi til elevstævne på Frøstrup. Vi var 5års-jubilarer i år med vores fælles år, og der var faktisk rigtig mange fra vores hold i sin tid, så det var lidt sjovt at se folk igen. Der er jo mange, man ikke rigtig har haft noget med at gøre siden, og det var da også hyggeligt at hilse på de lærere, der stadig er på skolen. 
Søndag var vi et smut i Kolding for at hente en masse babytøj, vi har købt over nettet. Bagefter tog vi hjem til Lars og Tove og fik aftensmad og ellers bare slappede af...
Simon har fri onsdag og torsdag i denne uge. Det er rart, for det er nu engang lidt sjovere at være på barsel, når man ikke hver eneste dag er alene hjemme...

mandag den 16. maj 2011

Tiden går og maven vokser

Som tiden dog går - og det gør maven sandelig også. Nu er jeg fået på barsel, og indtil videre så nyder jeg det i fulde drag (tror også Simon nyder godt af forskelligt hjemmebag, der nu er blevet tid til at lave). Det er lidt underligt ikke at skulle i skole, men jeg hygger mig vældigt herhjemme og har allerede fået færdiggjort nogle af mine barselsprojekter.

Sidste weekend kunne vi fejre 5-årsdag sammen. Det er vildt, at der allerede er gået 5 år siden, vi begyndte at komme sammen, og hvor er der sket meget på de 5 år. Men dejlige har de nu været... Selve dagen tilbragte vi med to konfirmationer i Simons familie, så vi var ude at spise hele gratis :)
Denne weekend har mest budt på afslapning og ingenting. Jeg var til polterabend det meste af lørdagen, hvilket var rigtig hyggeligt, selvom jeg ikke kunne være med til særlig meget af programmet. Simon arbejdede lørdag og ellers har vi bare nydt weekenden med ro og hygge.
På torsdag holder jeg noget fødselsdag, hvor der kommer en håndfuld veninder. Det glæder jeg mig meget til, og det er rart, det ligger så tidligt, at det ikke løber ind i et bryllup, pinse og termin. Og så har Simon oven i købet lovet at varte os op på torsdag, så det kan vist kun blive godt.

mandag den 2. maj 2011

Påske med mere...

Påsken for os stod i de store festers tegn. Lørdag d. 16/4 blev Simons bror og svigerinde gift. Det var en rigtig god dag, selvom vejret var lidt koldt. Simons forældre havde lejet et sommerhus ved Skaven Strand den weekend, som vi allesammen boede i. Det var rigtig hyggeligt sådan at være samlet hele familien...


Simon havde ikke fri i hverdagene, men jeg nød at have et par fridag til bare at slappe af og få sovet lidt ud oven på brylluppet. Ellers gik de første par helligdage med besøg fra Grauballe, nyde solskinnet oppe i Lunden (park ikke så langt fra hvor vi bor) og besøg hos Simons mormor. Søndag kom de gamle fra Aulum så og hentede os, og turen gik med Gerlev. Vi skulle nemlig til Jens Martins 90års fødselsdag mandag med overnatning fra søndag til tirsdag. Og hvilken fødselsdag det var! Der var program på fra formiddag til hen midt på aftenen, og det var vel nok en festlig og dejlig dag! Vi var godt nok langt de yngste i selskabet, men det var rigtig hyggeligt og rigtig dejligt at være med til at fejre Jens Martin. Vi forundres stadig over, at han er så frisk og frejdig. Det er simpelthen fantastisk!

Efter påsken startede hverdagen jo så igen. Jeg startede på modul 4, men som jeg kun tager de første 14 dages undervisning af, og så går jeg ellers på barsel. Det er jo ved at være snart, og egentlig glæder jeg mig lidt til det. Glæder mig til at få lidt mere energi og overskud i hverdagen, når man ikke også skal passe et studie.
Denne weekend har vi bare slappet af, fået pakket lidt flere flyttekasser ud og haft besøg af Simons forældre, som lige hjalp med at hænge lidt hylder og diverse op. Nu begynder vi sådan rigtig for alvor at komme på plads. Det er nu rart nok...

Vi har smidt et par billeder fra påsken i fotoalbummet. Tag et kig...

onsdag den 9. februar 2011

Et glimt at blyp...

Så fik vi endelig blyp at se - og hvor var det fantastisk! Vi var til scanning i dag og for første gang fik vi et lille glimt af blyp. Det er vildt fantastisk at se det lille menneske, der ligger derinde i maven. Alt var i den skønneste orden, og der skulle ikke være tegn på fejl eller mangler af nogen som helst art. Heller ikke ved hjertet, men fordi Simon nu er født med en hjertefejl, så bliver vi indkaldt til en ekstra scanning i Skejby inden for de kommende uger. Bare for at være helt sikker... Blyp var rigtig aktiv under hele scanningen, faktisk så meget at det til tider var svært for sygeplejersken at få et godt billede, så hun blev nødt til at puffe lidt til den. Vi fik også at vide, at det bliver en lille pige. Det var sygeplejersken hvertfald ret så sikker på, så det stoler vi på. Vi havde snakket lidt om kønnet i forvejen, og det var da Simon, der fik ret med hensyn til kønnet. Jeg fik også rykket min termin et par dage frem, men nu må vi jo se, om det holder. Indtil videre er det hvertfald bare dejligt at have set blyp og have noget meget mere konkret at forholde os til.
Vi er også begyndt at kigge på diverse babyudstyr, som vi skal anskaffet os. I dag har vi investeret i en barnevogn, så nu er den hvertfald på plads. Så mangler der kun alt det andet, men det når vi jo nok også.
Ellers så går livet meget stille og roligt her i Horsens. Jeg har lige afsluttet et modul i fredags med eksamen, der gik over al forventning, så det var bare skønt. Nu er jeg så begyndt på modul 3, som muligvis bliver det sidste, inden jeg går på barsel. Det har jeg ikke helt endeligt besluttet endnu. Simon arbejder, men tager ferie midt i marts i den uge, hvor vi overtager vores nye lejlighed. Så kan han bruge lidt tid på at flytte og gøre klar. Det er rart nok med sådan en dejlig mand, når man ikke selv har megen mulighed for at flytte.
Den kommende weekend har vi slet ikke program på overhovedet (endnu). Det er ved at være lang tid siden, vi har haft sådan en weekend, så det bliver skønt med et par afslappende dage med ingenting.

mandag den 3. januar 2011

Godt nytår

Så er vi klar til at starte på endnu et nyt år. Det har nu ellers været en dejlig lang juleferie (for Gittes vedkommende), og det har været hyggeligt at være meget sammen med familien. Gitte har nydt sine fridage med afslapning og lidt lektielæsning.
Nytårsaften holdt vi her i Horsens sammen med IMU. Vi var 12 mennesker, og det var næsten hele IMU, så der var rigtig god opbakning til det. Det var en hyggelig aften med skæg og sjov, men det var dog lidt en kedelig fornemmelse at være ude kl. 00.00. Det blæste meget og regnede også lidt, så det var bidende koldt. Men nytåret blev da skudt ind! Resten af weekenden dasede og sumpede vi bare. Søndag tog vi i biografen og så "Narnia - Morgenvandreren". Den var som de tidligere Narnia-film rigtig god.
Ellers så er vi jo spændt på, hvad året 2011 vil bringe. Én ting ved vi dog, og det er, at der til sommer kommer en Mejer Holm junior. Det bliver spændende, men vi glæder os rigtig meget til det. Nu venter vi bare på at komme til den første scanning, så vi lige kan få et lille glimt af blyp.
Marcus og Emilie tager sig en løbetur rundt om juletræet.