Sider

lørdag den 14. november 2015

Efterår

Tiden er gået stærkt den sidste måneds tid.
Mit vikariat udløb 31/10, og jeg går nu ledig. Det var vemodigt at tage afsked med kollegerne på afdelingen, når man nu har været så glad for at være er. Men på den anden side har det også været rart at have meget mere ro på her de sidste par uger. Det har man tydeligt kunne mærke på pigerne herhjemme og på hverdagen. Og når det nu skal være, er det måske ikke så slem en tid at gå ledig i. Julegaverne er langt hen af vejen blevet købt, der er pyntet op til jul, og man kan gøre en masse andre forberedelser. Selvfølgelig bliver der også søgt arbejde, og jeg håber da, der snart kan blive noget til mig igen.
Pigerne trives i dagplejen og i børnehaven. De er begyndt at brygge på julehemmeligheder begge steder. Martha forstår det ikke rigtigt, og hun kan ikke fortælle om det endnu med hendes sprog. Clara derimod er nogle gange ved at sprænges af glæde og spændthed, for det er jo svært at holde på en rigtig god hemmelighed. Så må man nogle gange lige hjælpe hende lidt. Det er sjovt at opleve, hvordan hun husker mange juleting fra sidste år og kan genkende det hele.
Simon arbejder derud af på Grundfos. Mere er der vist ikke at sige til det :)

søndag den 25. oktober 2015

Martha 2 år

Så er vores "lille" pige blevet 2 år. Det er næsten ikke til at forstå. Hun havde fødselsdag sidste søndag, og blev fejret i stor stil. Vi var lidt spændte på, om hun ville forstå det, men gaverne forstod hun hvertfald :) Vi sang fødselsdagssang for hende om morgene, hyggede med rundstykker og gaver og tog til gudstjeneste. Om eftermiddagen kom Simons familie til kagemand og fejrede hende. Det var en rigtig hyggelig dag, som både store og små nød. Og så sad vi halvgamle forældre om aftenen og havde svært ved at begribe, at de to år er gået så hurtigt.
 
 
I denne weekend har vi også fejret hende. Lørdag kom Carsten og Lise og børnene til fødselsdag om formiddagen. Nu vidste Martha godt, hvad det betød med flag i stuen og gaver i papir :) Om eftermiddagen kom bedstemor og bedstefar og fejrede også fødselsdag.
 
I morgen skal vi så fejre Marthas fødselsdag i dagplejen. Vi tre piger har os en fridag, så vi tager kagemand og kakaomælk med ud til Gerda og hygger os i morgen formiddag. Så er Martha vist også blevet fejret nok for denne gang! :)
Ellers er Simon tilbage igen på Grundfos. Det giver en anden ro på i hverdagen, når vi ikke begge skal pendle til Viborg. Og jeg går så ind i min sidste uge på KBA i Viborg. Det er mærkeligt, hvor hurtigt de 4 måneder er gået, og jeg ville da gerne, jeg kunne blive derude.

mandag den 28. september 2015

Smuk efterårsweekend

Vi har haft en skøn, skøn weekend, hvor vi har fest og nydt det smukke efterårsvejr.
Fredag havde Clara dåbsdag, så det fejrede vi dåbslys på bordet, og Clara havde valgt pandekager til aftensmad. Jeg havde aftenvagt, så pigerne havde fri fra institution. Vi tog på cykeltur i det flotte vejr, pustede sæbebobler og legede ellers bare hjemme.
 
Lørdag tog vi igen på cykeltur ned i byen om formiddagen, og til middag til vi til Mette og Nohrs fødselsdag. Det var en 2års fødselsdag i stor stil med balloner, sodavand og kage. Pigerne levede hvertfald sukkerrus den eftermiddag :) Efter festen var vi på æblerov her i kvarteret, så nu er der lavet æblegele og æblesaft. Mums!
Søndag var vi kirke om formiddagen og til fætter Magnus' fødselsdag om eftermiddagen. Endnu en skøn fest og her fik vi også nydt det skønne efterårsvejr. Pigerne elsker det og får så flotte røde kinder af det.
Her til eftermiddag har vi også bare nydt det skønne vejr. Clara har lært selv at sætte i gang på cyklen, og hun er blevet ret godt til også at bremse lige så stille. Så vi har cyklet en masse rundt i kvarteret, og hvor er det bare let med hende. Martha har siddet bag på cyklen, dog blev hun til sidst lidt utålmodig.

søndag den 13. september 2015

Vi har haft os en skøn weekend! Fredag havde jeg aftenvagt, så jeg kunne have pigerne hjemme hele dagen. Det var godt til dem, og specielt Clara nød at have en fridag fra børnehaven. Det giver lidt muligheder i hverdagen, når man sådan har arbejde forskudt.
Lørdag var vi til en rigtig fødselsdagsfest med god mad, dans, hygge og slik i lange baner. Alice fyldte 30 år, og det blev fejret på bedste vis. Alle fætre og kusiner hyggede sig og legede super godt hele dagen, og så var det jo lækkert med skattejagt, slikposer og andet godt. Alice havde arrangeret noget folkedans om eftermiddagen, så vi var rigtig ude at svinge træbenet. Det var nu meget sjovt - specielt når ingen af os var særligt gode til det :)
I dag kørte vi en tur til Randers for at købe en ny seng til Clara. Martha skulle flytte ud af tremmesengen og over i juniorsengen, så Clara har fået sig en stor seng - både i længden og højden. Det er en halvhøj seng, og der er allerede blevet lavet en god hule under sengen, hvor pigerne hygger sig med deres dukker. Nu er vi bare spændt på at se, om Martha kan administrere friheden i juniorsengen, eller om vi skal op at putte hende 1000 gangen, inden hun falder i søvn. Stolte var de hvertfald begge over deres nye senge. Sikke store piger vi har!
Inden vi kørte hjem fra Randers, var vi en tur på McDonalds til frokost. Clara har så længe snakket om, at hun vildt gerne vil på "Makken-Dollars", så det måtte vi næsten på vores tur.

tirsdag den 1. september 2015

Fødselsdags-weekend

Weekenden har stået på fødselsdagsfejring i stor stil! Fredag havde vi besøg af moster Alice og fætter Marcus for at fejre Claras sidste snyde-fødselsdag. Det var hyggeligt og stille og roligt - lige præcis som en fredag aften skal være med guf og andet godt. Clara havde selv bestemt burger til aftensmad og bagt chokolade muffins til aftenskaffe. Og kagerne var selvfølgelig pyntet med figurer fra Frost og Disney prinsesser :)
Lørdag var Clara inviteret til 5 års fødselsdag hos en veninde fra bibelkredsen, som hun også går i børnehave med. Det var kun "de store" børn, der var inviteret med, men det var også lidt svært sådan at være afsted uden mor og far. Men hun klarede det nu meget godt, og hun hyggede sig helt sikkert. Den fik også hele armen med juice, kiks, frugt, pølser og balloner, og hvad der ellers hører sig til ved en børnefødselsdag. Imens hyggede Martha sig hjemme med mor og far, og det var helt sikkert et hit at få lov at sidde ude ved campingvognen og spise makrelmadder til frokost!
Til aftensmad lavede vi snobrød over bål. Det var bare et hit hos pigerne - specielt at få lov at spise dem med syltetøj i :)
 

Søndag fejrede vi Toves fødselsdag. Det var en skøn dag sammen med farmor og farfar, alle fætrene og oldemødrene. Om eftermiddagen var vi en tur på Skærven for at kigge på insekter. Alle børnebørnene gik vældigt op i det, og vi fik da også både set bænkebidder, regnorme, vinberg snegle, dræbersnegle og en salamander.

I går havde Clara og jeg fridag. Jeg skulle til tandlæge i Århus, og bagefter tog vi på tøsetur og shoppede og hyggede os. Det var skønt!
 
Storesøster har fået nye underbukser. De skal da prøves!

mandag den 24. august 2015

Weekendtur til Bamsebo

Vi har haft en skøn, skøn weekend! Vi valgte at tage en weekend på Bamsebo Camping for at slappe af og være sammen som familie - og så selvfølgelig nyde det dejlige sommervejr. Det var skønt bare at slappe af og hygge sig med pigerne! Og så var der alenetid for forældrene om aftenen. Fredag aften fejrede vi også vores 5-års bryllupsdag. Som tiden dog flyver afsted...

Man kan nyde morgenen ved Gudenåen, når pigerne står tidligt op. Så smukt!

Mmmmm koldskål på en varm dag

søndag den 16. august 2015

Sommer, sol og arbejde

Så er sommerferien ovre, og vi er godt i gang igen.
Simon og pigerne holdt ferie i uge 31. Det blev til hygge og afslapning, og så var de et par dage i Løsning. Det nød de vist alle tre :)
 
Vi var på Skovgårde Bibelcamping i uge 32. Eller det vil sige, at jeg skulle arbejde mandag-onsdag, men Simon og pigerne lå derude hele ugen. Jeg pendlede lidt frem og tilbage.
Efter Skovgårde startede Simon på skole i Viborg. Der skal han være i 10 uger. Det er en ny hverdagsrytme, men det passer ganske fint, at Simon og jeg kan følges ad hjem om eftermiddagen.
Sidste weekend var Simon og jeg til bryllup ved Simons kusine. Imens blev pigerne passet hos Bedstemor og Bedstefar. Og de hyggede sig! De havde været på dyrskue og se på dyr, og ellers bare nydt det gode vejr og haft det skønt. Vi nød at være afsted uden børn og feste en hel dag, selvom vi vist er ved at være for gamle til så lange fester :) Det var en rigtig festlig dag.
Denne weekend har også været hyggelig og festligt. Fredag aften var vi på besøg hos et par fra IM her i Bjerringbro. Vi lavede snobrød til aftensmad, skumfiduser til dessert og var en tur på legepladsen, inden pigerne blev puttet og faldt i søvn ved siden af hinanden på en stor fatboy sækkestol. De så så søde ud, når de lå der ved siden af hinanden. Lørdag var en hviledag for os alle med eftermiddagslur for alle mand, kagebagning og film i tv'et. Søndag skulle vi fejre lille fætter Asgers barnedåb. Og det havde vi bare glædet os til! Jeg havde dagvagt på arbejdet først, så jeg kom først hen på eftermiddagen, men pigerne havde elsket at være til gudstjeneste og se fætter Asger blive døbt og været med til børnekirke.
Nu venter så en ny uge. Clara ser specielt frem til, at Krudtugler (børneklubben i missionshuset) begynder igen efter en frygtelig lang ferie i hendes øjne. Det er dejligt, at hun er så glad for at være afsted til det!

onsdag den 15. juli 2015

Clara 4 år

I dag har vi fejret Claras fødselsdag. Faktisk startede hun allerede i sidste uge med at holde "snyde-fødselsdag" i børnehaven, og så har vi også fejret hende i weekenden sammen med fætter Asger, der havde fødselsdag i fredags. Men i dag var det "den ægte fødselsdag", som hun selv siger. Hun blev helt fjalet i morges, så vi kom ind med flag, gaver og fødselsdagssang. Hun blev rigtig glad og sagde "Ej, det var lige sådan noget, jeg ønskede mig!", da hun fik gaverne. Og Martha nød at sidde i Claras seng og kigge med.
Vi havde ikke mulighed for at holde fri i dag, så Clara har været i børnehave hele dagen. Men vi sendte flødeboller med hende, og hun blev også fejret dernede med fødselsdagssang. Resten af dagen har vi bare brugt på hygge, bygge Lego Friends og ellers nyde en festmiddag lige som Clara har bestilt den - pommes frites, kyllingespyd og majskolber. Så kan det ikke blive bedre :)
Det er utroligt at tænke på, at vores lille pige allerede er 4 år. Tiden løber simpelthen alt for stærkt!

Bachelor, sommer og arbejde

Det er aaalt for længe siden, vi har skrevet her sidst, men tiden flyver simpelthen bare afsted, og der er sket så meget her på det seneste, at vi knap når at følge med.
I juni fik vi fejret Simons og min fødselsdag. Det var to rolige dage - det er jo hårdt at blive ældre :) d. 15. juni var jeg så til min afsluttende eksamen for at forsvare bacheloren. Det gik rigtig godt, og jeg er nu bioanalytiker. Det er en skøn følelse at være færdig med studiet, når jeg nu har været 5 år undervejs. Dagen efter dimission startede jeg så på Klinisk Biokemisk Afdeling, Viborg, hvor jeg har et vikariat indtil 1/11. Region Midt og afdelingen er dog ude i en større sparerunde, så det bliver spændende at se, hvor længe jeg kan få lov at være der.
I uge 27 tog vi på Ordet & Israels sommerstævne og familieretræte. Eller det vil sige mest Simon og pigerne, da jeg kun havde fri fredag. Det er skønt at være afsted, og det er rigtig hyggeligt at være sammen med folk, man næsten kun ser den ene uge om året. Og vil var da også rigtig heldige at have det skønneste sommervejr!

Ellers er vi godt inde i en ny hverdag, der suser afsted. Med to fuldtidsjobs er der meget at se til, men pigerne hygger sig heldigvis i dagpleje og institution, så de siger ikke noget til at have nogle smålange dage. Weekenderne bruger vi så også til fuld afslapning og tid til hinanden.

søndag den 31. maj 2015

Så er det ved at være slut med forår, og vi går sommeren i møde. Clara lyste helt op, da jeg fortalte, at det i morgen er sommer, selvom man jo ikke kan være sikker på, at det er sommervejr. Men når det er sommer, må man jo gå i sine nye sandaler :)
Vi har haft en helt stille og rolig weekend. Jeg havde pigerne hjemme i fredags, så vi tog på tøsetur. Vi fik ordnet overraskelser til Simon og købt sommerkjoler til pigerne, så de er klar til sommerens fester. Clara er SÅ stolt af sine kjoler, for hun har nemlig fået lov til at få to kjoler med Elsa og Anna på. Så kan man ikke være finere! Og det er så hyggeligt at se, hvordan hun helt bliver elektrisk, når vi laver hemmeligheder og overraskelser til Simon. Jeg er bare lidt spændt på, om hun nu kan holde det helt hemmeligt helt til weekenden, men indtil videre går det faktisk overraskende godt. Bedstemor og Bedstefar kom om aftenen for at passe pigerne. Det var dagens højdepunkt for pigerne! Simon og jeg tog til visionsaften i missionshuset, hvilket var dagens højdepunkt for os. Det var meget spændende at snakke Bethels fremtid igennem og diskutere forskelle og muligheder. Vi er meget spændt på, hvad det kommer til at bære med sig, og hvor meget det bliver til, men det har hvertfald sat mange tanker i gang hos os og mange andre i Bethel.
Lørdag holdt vi bare fri og slappede af. Vejret indbød ikke til det helt vilde udendørs.
I dag har vi været i kirke og til eftermiddagskaffe hos et par fra bibelkredsen. Vi var knap 30 mennesker til eftermiddagskaffe, så det var rigtig hyggeligt, og børnene legede super godt sammen.
Og så går vi så ind i de sidste uger før sommerferien. Jeg fik afleveret bacheloropgaven i tirsdags, lavet poster i torsdags, og nu skal jeg i gang med at forberede den mundtlige eksamination. Det er også den mest spændende, og jeg kan da godt blive lidt nervøs ved tanken allerede nu.
Når man går hjem fra børnehaven kan man godt have brug for en lille pause :)

torsdag den 7. maj 2015

Store bededagsferie

Vi havde en dejlig Store bededagsferie. Vi nød hinanden, det gode vejr og en pause fra hverdagen.
Fredag havde vi besøg af Mette, der skulle til konfirmation i Bjerringbro. Om eftermiddagen tog vi på cykeltur ned i byen til en legeplads, Clara kender fra når de går på tur i børnehaven. 
Martha elsker at cykle og specielt sin cykelhjelm

Det går stærk ned gennem rutchebanen


Lørdag var Simon og jeg til konfirmation hos Simons fætter i Herning. Imens blev pigerne passet hos Carsten og Lise og børnene. De hyggede sig og legede rigtig godt med Emilie og Johan! Der var også rigtig hurtigt ro i bilen på vej hjem :)

Søndag tog vi til Hobro Minizoo sammen med Maria, Martin, August og Asger. Det var dejligt solskinsvejr, og vi så mange dyr og legede en masse på legepladsen. Martha var helt optaget af de mange dyr. Hun er ret vild med dem - bare de ikke kommer tæt på! Om aftenen var vi godt brugte af al den friske luft hele dagen, og solen havde også været lidt skarpere mod ansigtet, end vi lige havde regnet med. Simon og jeg var hvertfald ret røde og varme i ansigtet :)

"a-de"

Mmm madpakker



"a-de"

mandag den 27. april 2015

Clara cykler!

 Clara har lært at cykel på "den store cykel med pedaler" og helt uden støttehjul. Vi havde godt snakket om, at vi skulle til at øve os lidt her til forår og sommer, og i mandags øvede vi så lidt, og så kunne hun cykle. Hun er pavestolt! Gaden lige inden vores vej er der ikke bygget på endnu, men der er lagt asfalt, og der kommer ingen biler. Allerede den første dag cyklede omkring 3km til sammen dernede.
Vi har haft en forlænget weekend. Simon havde en ferie-fridag han skulle have skudt af, inden ferieåret slutter, så den holdt han i fredags. Vi tog en tur til Løsning torsdag-fredag og fik besøgt farmor og farfar og oldemor. Vi havde taget Claras cykel og Marthas scooter med derned, så der blev rigtig kørt!
Lørdag var jeg til Outlet Messe i Herning sammen med Alice. Vi fik brugt lidt penge og gjorde kun få impulskøb :) 
Søndag tog vi til glo-barnedåb i Aulum Kirke, hvor Thomas og Anne Maria fik deres lille Joachim døbt. Det er altid så festligt at være med til dåb! Bagefter tog vi ud til Thomas, Marie og Magnus resten af eftermiddagen. 

mandag den 20. april 2015

En skøn forårsweekend!

Det har været sådan en skøn forårsweekend, og vi har nydt vejret i fuld grad! Det er skønt bare at kunne gå ud i haven, og pigerne nyder at lege ude alt det, de kan komme til.
Jeg var inde på afdelingen for sidste gang i fredags. Det var godt lige at få rundet forsøgene helt af og få talt projektet igennem med vores vejledere. Fredag tog Simon til Gospelkids Festival på Hedemølle Efterskole. Han skulle hjælpe med teknik, og det var så fint, det lige var i nærheden. Os tre piger blev så alene hjemme og hyggede os.
Lørdagen gik så med at en god gåtur ned i byen i det skønne vejr. Det tager en god halv time at gå derned med pigerne, men det var en dejlig tur. Clara cyklede hele vejen derned, men benene blev nu lidt trætte på vej hjem :) Om eftermiddagen kørte vi ud på til Gospelkids Festival og besøgte Simon og overværede nogle af prøverne til koncerten om aftenen. Det faldt helt klart i god jord hos pigerne, og de nød at hilse på deres far!
Søndag var vi ude at se køerne komme på græs. Der var en gård lige uden for Bjerringbro, der havde åbent hus, så det var jo nemt. Clara var dog ikke helt vildt med gården i starten, for hun syntes, der lugtede ret meget :) Men det var spændende, og der var en masse gode smagsprøver på yoghurt, kakao og andet godt. Det var sjovt at se køerne løbe og hoppe afsted ud på marken, da de fik lov. Resten af dagen slappede vi bare af og nød forårsvejret.

Mmmm ostehaps


En træt pige på vej hjem i bilen holder godt fast på sin nye madkasse