Sider

fredag den 23. december 2016

Vi venter og venter...

Der er nedtælling til juleaften herhjemme. Clara går meget op i, hvilken dato dagene har, og hvor mange dage der er tilbage til juleaften.
I tirsdags tog vi 4 piger på tøsejuletur i Silkeborg sammen med moster Alice. Vi tog bussen til Silkeborg, hvor vi kiggede lidt i butikker og prøvede juletoget i gågaden og ellers hyggede vi os vældigt hjemme hos Alice med julemusik, perler og lækkerier. Simon kom også, da han var færdig på arbejde. Det var en rigtig hyggelig dag!

Clara og Martha gik på juleferie onsdag eftermiddag, og Simon fik juleferie i går eftermiddags. Vi har 11 dages juleferie sammen allesammen. Det er så skønt bare at være familie sammen, have nattøj på til langt op af formiddagen, hygge og lege og bare nyde tiden.

søndag den 11. december 2016

Juletur

I torsdags var vi på juletur hele den lille familie. Simon havde taget sig en fridag, så vi tog turen til Kolding. Først var i Kolding storcenter, hvor vi fik købt nogle julegaver, set juledukketeater og spist frokost på Jensens Bøfhus. Om eftermiddagen tog vi i legeparken og legede og hyggede med honningkager til eftermiddagskaffe. Og så besøgte vi oldemor Inger derefter. Vi nød i den grad alle sammen at have en dag bare med hygge og være sammen på tur, og det var skønt at få ordnet lidt julegaver og besøgt oldemor på samme tid.


 Fredag fik Clara nissen Gertrud med hjem fra børnehaven, så den har lavet diverse drillerier her i weekenden som at farve æg lyserøde, lagt pebernødder i chokoladejulekalendrene og lavet kakaomælk i mælkekartonen. Det er så sødt at se, hvordan Clara bare hele tiden er obs på, hvad der sker at mærkelige ting og sager, og alt kan forklares ved nissen :)
Lørdag havde jeg julefrokost med gamle efterskoleveninder. Vi var ikke så mange i år, men det er hyggeligt at se hinanden.
I dag har stået på afslapning, adventsgaver, gudstjeneste og koge klejner. En rigtig dejlig søndag!

mandag den 5. december 2016

Julerier

Weekenden har virkelig stået i julehyggens tegn, og det har været så skønt!
Fredag holdt vi piger en fridag og var i Løsning hele dagen. Her var vi til koncert med Lise P og band, der fortalte "Alletiders Historie". Pigerne var helt opslugte af den gode musik, historien og de flotte kostumer. Det var et super godt arrangement, og vi har sunget sangene meget lige siden!
Lørdag var Simon, Clara og Martha på biblioteket her i Tørring. Her blev der læst historier, og der var mulighed for at lave forskellige kreative ting til jul fx male på mulepose og kop. Og så kunne man hænge en julesok eller nissehue op på biblioteket, og mon ikke nissen så lægger noget i den inden jul? :) Om eftermiddagen trillede vi havregrynskugler. De smagte godt :)

Søndag sov alle 3 piger længe, og vi havde os en helt afslappet dag. Pigerne nød at trisse rundt i nattøj til langt op på formiddagen, og om eftermiddagen fik vi bagt pebernødder. Så er vi snart ved at være klar til jul.

torsdag den 1. december 2016

Julen skudt i gang

Så er vi i gang med alle julerierne. I søndags var vi til julefrokost i Aulum. Det var den første af slagsen, og der var som altid et overdådigt julefrokostbord. Vi tog til gudstjeneste i Aulum kirke, og det var skønt at sidde i en propfyldt kirke, høre kirkekor og børnene være med til at deltage i prædiken. Hele banden var hjemme i Aulum, så der var liv i huset. Børnene legede super godt med hinanden, og vi fik også spillet årets pakkeleg. Martha var hurtig til at fange, at man måtte tage andres pakker, men det var knap så sjovt, når nogle tog hendes :)
Ellers har vi fået lavet juledekorationer. Pigerne var vældig produktive, og juledekorationerne har også en kreativ stil. Vi har fået pyntet op, fundet julekalendrene frem, og nu glæder pigerne sig meget til at se Nissebanden i fjernesynet. Det er vist rigtig blevet jul!

onsdag den 23. november 2016

Indskrivning på skolen, sutter og grød

I dag er Clara blevet indskrevet på skolen her i Tørring. Hun var så spændt på at skulle afsted, og hun skulle have det helt rigtige tøj på og spænder i håret i dag. Hun havde også snakket med sine venner om det i børnehaven, så de var alle spændte. Vi mødte dem også oppe på skolen, så var det hele ikke helt så farligt. Det er utroligt at tænke på, at Clara allerede er så stor, at det hedder skole lige om lidt. Det har hendes forældre svært ved at forstå...
Martha smed i dag sine sutter i skraldespanden, så nu er tiden med sutter ovre for hende. I går da hun skulle puttes, opdagede vi, at der var bidt hul i nogle af sutterne, så de måtte i skraldespanden. I morges da vi så stod op, fortalte hun, at hun var for stor til at bruge sutter nu, og så smed hun sutten i skraldespanden. Det er rart, at hun selv siger til, når hun er klar, men vi er dog lidt spændte på, hvordan de kommende dage går. Hun spurgte efter sutten til aften, men hun kunne godt forstå, at hun jo havde smidt dem i skraldespanden, og så fik hun bare en ekstra bamse at putte med.
I fredags var vi oppe at tage imod julemanden, der kom og tændte julebelysningen i byen. Det var en noget kold og våd oplevelse, og det var skønt at kunne tage hjem til et vennepar og spise aftensmad hos dem bagefter. Og børnene legede bare så skønt sammen!
Lørdag arbejdede Simon og de to store piger i haven. Pigerne fik hver deres grensaks, og så måtte man ellers gerne klippe grene og andet spændende. De fik også lavet sig en hule ud af overskydende grene fra de fældede træer, så de hyggede sig vældigt. Til eftermiddag og aften fik vi besøg af familien fra Grauballe. Det var hyggeligt også at vise dem vores hus.
Asta er begyndt at smage på lidt grød. Hun er ikke den helt store fan af det endnu - nok mest konsistensen, men hun vil gerne smage på det og er egentlig også dygtig til at finde ud af, at det skal synkes. Vi arbejder lidt videre med det...

mandag den 14. november 2016

Så kom der sne!

Så kom der sne til Tørring, og det er så hyggeligt. Martha og Clara kan nogle gange godt være lidt svære at få op om morgenen eller være noget morgensure, men jeg skal love for, deres humør blev vældigt den morgen, vi kunne rulle gardinerne op og se sne udenfor. Aldrig har jeg oplevet dem være så hurtige til at komme ud af døren :) Og så er det jo skønt, at vi skal gå op til børnehaven. Nogle morgener har det dog sneet så meget, at det har taget lidt længere tid at gå op i børnehaven. Men vi nyder sneen, og pigerne er så gode til at bruge deres fantasi og lege i det og gå på jagt efter ulvespor :)

 Hvordan kom jeg her ind under?

Weekenden har været stille og roligt. Vi har haft besøg af venner hernede fredag til aftensmad og igen søndag til eftermiddagskaffe. Det er skønt, at vi nu bor så tæt på hinanden, og at vi bare kan være på korte og spontane besøg hos hinanden. Børnene elsker at lege sammen, og det er skønt at sige til dem, at de bare kan lege videre igen dagen efter i børnehaven.
Lørdag fik vi ordnet forskellige praktiske ting, og vi får efterhånden flere og flere ting ordnet og på plads her i huset. Det går ikke så hurtigt i hverdagene, men så når vi lidt i weekenderne. Vi nyder bare i fulde drag at bo her! Til aftensmad fik vi forsinket Mortens and. Martha fik i den grad smag for and, mens Clara var mere til de brune kartofler. Så er vi klar til at spise and og brune kartofler igen juleaften :)
Morgensol på engen

mandag den 7. november 2016

Træfældning

Åh, tiden løber afsted!
Denne weekend har fået fældet træerne i indkørslen og lidt hist og her i haven. Det er rigtig dejligt, at de store træer er væk, og det giver et helt andet lys og oplevelse af indkørslen. Det er så skønt!

Søndag havde vi besøg af Mette og Nohr; vores naboer fra Bjerringbro. Det var dejligt at se dem igen, og Martha og Nohr begyndte straks at lege, da de kom. De hyggede sig så vældigt de to små størrelser.
Asta trives og vokser så godt. Hun er nysgerrig på alt, hvad der sker hende, og hun vil så gerne iagttage det hele. Hun pludrer og snakker, og hun er begyndt at trille engang imellem og rotere en smule rundt om sig selv på legetæppet. Man bliver jo nødt til at kunne følge med i det hele.


lørdag den 22. oktober 2016

Flytning og Martha 3 år

Så har vi fået internet her i vores hus. Vi har nu boet her omtrent 3 uger, og vi er ved at falde godt på plads. Der er stadig nogle flyttekasser, der står fyldte endnu, og der er en del ufærdige projekter her og der, men vi nyder at bo her. Det er skønt at have noget mere plads at leve på, og pigerne nyder i den grad deres nye værelser! De leger og hygger sig vældigt sammen, på hvert deres værelse og i resten af huset.
Så er vi i Tørring

Pigerne er startet i børnehave her i byen. De er begge glade for hver deres stue. Martha skal bare udforske det hele, og tit springer hun også over luren i børnehaven. Man skulle jo nødig gå glip af noget. Vi kan også mærke, at hun er blevet et børnehavebarn nu! Clara synes, det er spændende med den nye Maxi-gruppe, men man kan godt mærke på hende, at hun lige skal falde til og finde nogle gode kammerater. Det tager lidt tid at komme på plads for hende, men hun klør på og bliver mere og mere glad for at være i børnehave. Det er jo kun et godt tegn, at hun ikke vil med hjem om eftermiddagen efterhånden.
Første dag i børnehaven

Simon pendler frem og tilbage til Bjerringbro. Det er nogle lidt lange dage, og det er ikke fordi, man får ordnet så meget herhjemme, når han kommer hjem. Pigerne vil også gerne tumle lidt, og så er det bare skønt at være sammen alle sammen.
Jeg tuller herhjemme sammen med Asta. Dagene går hurtigt, når man både skal aflevere og hente de to store i børnehaven. Vi går afsted hver dag til og fra børnehaven. Det er sådan en dejlig og flot tur hen over engen, og så dejlig rolig en vej med pigerne. Jeg nyder at kunne aflevere og hente på gåben, selvom det også bliver til min. 7 km hver dag, og vejret ikke altid viser sig fra sin bedste side.
Vi holder pause på engen

Der er sådan en god ven inde i spejlet

I tirsdags kunne vi så fejre 3 års fødselsdag for Martha. Både Martha og Clara havde glædet sig meget til fødselsdagen, selvom Martha nok egentlig ikke helt vidste, hvad det helt gik ud på. Clara stod inde i soveværelset kl. 5.30 om morgenen med hendes gave til Martha i hånden og spurgte, om vi ikke snart skulle vække Martha med sang og gaver. Så sødt - men bare alt for tidligt at starte dagen. Simon mødte senere på arbejde, så vi havde en dejlig rolig morgen. Martha havde flødeboller med i børnehaven, og hun blev fejret med sang og gave fra børnehaven. Om eftermiddagen fik vi kagemand, og til aftensmad kom farmor og farfar. I går havde vi så besøg af bedstemor og bedstefar, fam. Bilberg Holm, Bjarke og Maja og Berit, og fik fejret Martha igen. Vi nød, at vi nu kan have så mange gæster til fødselsdag, og børnene legede og legede.

fredag den 30. september 2016

Sidste aften på Rævestien

Vi har festet med pommes frites til aftensmad, is til dessert og popcorn og MGP som aftenhygge.
Vi glæder os rigtig meget til i morgen!

torsdag den 29. september 2016

Sidste uge i Bjerringbro

Det er nogle underlige dage for tiden. Antal dage tilbage i Bjerringbro kan nu tælles på én hånd, og et kapitel heroppe er nu ved at være slut. Det er mærkeligt så småt at sige farvel til den tilværelse, vi har haft her i godt 2,5 år. Martha havde sidste dag hos sin faste dagplejemor i sidste uge, så hende har vi allerede taget afsked med. Det har nu ikke sagt Martha så meget. Hun glæder sig bare forfærdelig meget til at komme i børnehave! Vi var til afskedshygge ude hos Gerda onsdag aften, hvor vi spiste aftensmad sammen og bare hyggede os. Martha fik en vældig fin afskedsgave fra Gerda, nemlig en rygsæk med navn på - lige til at bruge i børnehaven. Og Martha har også flittigt haft den på ryggen siden!
I tirsdags var pigerne til Krudtugler for sidste gang, i dag blev de afsluttet hos ørelægen her i byen og i morgen har Clara sidste dag i børnehaven. Det er virkelig underligt sådan at tage afsked, og det er højst sandsynlig for altid. Det er trist at tænke på, at pigerne tages ud af deres relationer heroppe, men vi håber, de hurtigt falder til i Tørring.
Vores lille rækkehus er ved at være fyldt af flyttekasser. Man skal efterhånden kringle sig rundt omkring, men det er heldigvis kun for et par dage mere. Simon har en uge fri her omkring flytningen, så i morgen tager han ned og arbejder i huset. Så må han nå alt det, der kan nås, og så flytter vi ind på lørdag, som det står. Det kan vi nu også sagtens. Torsdag og fredag bruger vi herhjemme til at pakke ned og få ordnet huset, og på lørdag har vi en masse rare mennesker til at hjælpe os med at flytte det hele til Tørring. Vi glæder os helt vildt meget, og pigerne er også vældig spændte på det. Simon har fri mandag og tirsdag i næste uge, så der lige er ro på at falde lidt til i huset og få pigerne kørt ind i børnehaven.

tirsdag den 6. september 2016

Astas barnedåb

I søndags kunne vi fejre Astas barnedåb. Det er fantastisk at kunne bære sit barn til dåb og give hende den store gave, det er at blive Guds barn. Det er stort! Festen holdt vi i Bethel med frokost og eftermiddagskaffe. En rigtig hyggelig dag.


tirsdag den 30. august 2016

Så fik vi brugt endnu en weekend nede i huset. Vi fik sat det sidste vinduesparti og havedør i, der blev malet radiatorer, renset loft, trukket strøm, grundet et par vægge samt andre løse ting. Forhåbentlig kan vi snart begynde at male væggene, og så tager det snart fart. Nu nærmer det sig også med hastige skridt, og vi glæder os! Da vi var nede i huset, fik vi besøg af et par af vores naboer. De kom med barselsgave til Asta og en storesøster-gave til både Martha og Clara. Det var virkelig sødt gjort, og det er skønt at mærke allerede nu, at man har nogle rigtig rare naboer. Det skal nok blive godt at bo på Olgavej.
 Søndag eftermiddag var vi til bibelkreds her i Bjerringbro. Det var sidste gang, vi kunne være med til bibelkreds her, og det var da lidt trist at vide. Vi har nydt at have et søndagsfællesskab med de andre børnefamilier og dele liv og tro med hinanden.
Denne uge står på forberedelser til Astas barnedåb på søndag. Den glæder vi os rigtig meget til!
Sommer baby

søndag den 21. august 2016

Bryllupsdag

I dag har vi fejret 6 års bryllupsdag. Det har været 6 skønne år, og hvor er der sket meget i vores liv på de år! Vi har fået 3 skønne piger, haft 3 forskellige biler, købt hus, færdiggjort og startet på uddannelse, boet 3 forskellige steder osv. osv. Dagen fejrede vi med en tur i Bauhaus og undersøge gulv, døre, greb og indbygningsspot til huset i Tørring. Så romantisk :) Aftensmaden blev til grillmad, nyopgravede kartofler og selvfølgelig sodavand til at fejre dagen. Pigerne mente også, at vi skulle skåle op til flere gange for sådan en dag :)
I går var vi nede i huset og sætte nye vinduer i. Vi nåede alle vinduer på nær lige et større vinduesparti i stuen, så det var rigtig dejligt! Så venter der lige lidt arbejde igen i næste weekend, og så begynder det at ligne noget efterhånden. 
De to store piger var på besøg hos Moster Alice og fætter Marcus i går, imens vi arbejdede i huset. De havde en helt fantastisk dag og nød i fulde drag at være på tur, køre bus, lave perler, og hvad de ellers fandt på med Alice og Marcus. De var godt brugte, da de blev hentet, men det var kun dejligt at opleve. 

søndag den 14. august 2016

Jesperhus Blomsterpark

Endnu en dejlig weekend er gået. Fredag havde vi besøg af vores præst, Jørn, der skal døbe Asta her om et par uger. Det var fint lige at snakke dåben igennem med ham, og så begynder vi så småt at have styr på det meste til den dag, Og vi glæder os allerede! Det er sådan en stor og festlig dag.
Lørdag tog vi på en 1-dagstur til Jesperhus Blomsterpark. Vi havde nogle fribilletter og rabatkuponer, vi kunne bruge, så det var attraktivt at tage en tur derop. Vejret var lidt blæsende og til tider lidt vådt, men overtøjet var i orden, og Clara og Martha nød det i fulde drag! Vi nåede slet ikke at se eller prøve det hele, inden vi skulle hjemad igen og parken lukkede. Det er helt klart et besøg værd en anden gang igen!

I dag har vi bare slappet af i nattøj og hygget os hele formiddagen. Vi var også lidt brugte oven på turen i går. Til eftermiddagskaffe kom Magnus, Marie og Thomas på besøg. Det var super hyggeligt at have besøg af dem, og pigerne nød også at have besøg af fætter Magnus.
Nu venter en ny uge så igen. Jeg er alenemor indtil i morgen, da Simon er i Tørring og skal tage imod nye vinduer til huset i morgen. Forhåbentlig får vi så sat dem alle i, når vi kommer til weekenden. Det bliver spændende at se, hvordan natten kommer til at gå med Asta, og hvordan morgenen bliver, når vi alle skal blive færdige i morgen tidlig til at komme ud af døren. Heldigvis har jeg allieret mig med vores nabo, så hun afleverer Martha i dagpleje i morgen. Martha er for tiden i gæstedagpleje hos den dagplejemor, hendes søn går ved, så det er så fint og nemt. Det er skønt med gode naboer.

mandag den 8. august 2016

Tilbage til hverdagen...

Så er vi tilbage i hverdagen igen. Simon startede op på arbejde i dag efter 3 ugers barsel. Pigerne var så småt startet op i institutioner i sidste uge, men nu er de for alvor i gang igen. Clara nød også, at hendes venner nu var vendt tilbage fra sommerferie, og hun havde set meget frem til at skulle begynde i storebørnsgruppen nede i børnehaven. Jo jo, det er en stor pige, vi har os efterhånden. Jeg skal lige vænne mig til at gå alene hjemme igen, men Asta holder mig til dels godt i gang herhjemme.
Ellers har vi nydt, at Simon kunne holde 3 ugers barsel. Vi var 4 dage på Skovgårde Bibelcamping i uge 30. Det var dejligt at komme lidt ud, være sammen med venner og familie og være på bibelcamping igen. Pigerne nød at være til børnemøderne, synge sange og lave kreative ting. Stod det til dem, skulle vi være derude hele ugen, men det var nu også rart at komme hjem igen efter et par dage på camping. Sådan en campingvogn bliver hurtigt lille, når man har en lille størrelse som Asta med. Ellers har vi bare været hjemme og hygget os, og det er da også blevet til et par enkelte arbejdsdage nede i huset i Tørring. Det har været dejligt, at der har været god ro på, så jeg har kunnet komme mig ret godt oven på kejsersnittet. Jeg kommer nok til at mærke noget til det noget tid endnu, men det går heldigvis rigtig godt fremad.

lørdag den 23. juli 2016

Asta

I tirsdags kom vores lille Asta til verden. Vi havde efterhånden ventet længe på hende - specielt pigerne - og nu kom hun endelig ud til os. Vi havde været til vægtscanning på sygehuset om mandagen, hvor de skønnede hende ret stor samtidigt med, at de fandt ud af, hun lå forkert inde i maven og ikke stod med hovedet ned i bækkenet, som hun skulle. De anbefalede et planlagt kejsersnit, og tirsdag formiddag fik vi tid.
Det var en noget anderledes fødsel denne gang med sådan et kejsersnit, men vi er nu glade for, at vi valgte det, når det var under de pågældende omstændigheder. Asta var hurtigt ude, og efter kortvarigt at have været oppe hos os, tog jordemoderen hende med ind ved siden af, fordi hun havde lidt uregelmæssigt vejrtrækning og havde brug for lidt ilt. Børnelægerne kom også lige og tilså hende, men hun var hurtigt god igen. Hun var dog ikke helt så stor, som de havde skønnet hende på vægtscanningen dagen før, men god basse var hun stadig. En vægt på 4280g og længde på 53cm. Efterfølgende var vi indlagt 2 dage på patienthotellet. Det var rart lige at have mulighed for at komme sig lidt ovenpå kejsersnittet.
Torsdag eftermiddag kom vi så hjem igen, og Clara og Martha kom også hjem fra deres ferie hos farmor og farfar. De er helt klart nogle stolte storesøstre! De holder hele tiden øje med Asta i liften, og de er meget optaget af hende. De vil så gerne holde hende og nusse og ae hende, og det kan være helt svært at forstå, at hun bare sådan sover en masse.